Realnost pričakovanj

Na koncu prvega obiska je zelo pomembno, da zdravnik homeopat skupaj z bolnikom realno oceni pričakovanja, ki jih je treba včasih uskladiti z realnostjo naravnih zakonitosti. Ena od osnovnih je, da je čas zdravljenja sorazmeren s časom trajanja težav: dlje ko trajajo težave, dlje jih je treba tudi zdraviti, kajti organizem se svojega stanja neravnovesja sčasoma "navadi", zato ga je treba sorazmerno trajanju težav tudi "prepričevati", naj se vrne v boljše stanje. Razumevanje časovne sestavine je pri načrtovanju dolžine zdravljenja pomembno za bolnika in zdravnika. Živimo v času obljub "instant" rešitev, ozdravitve z lahkoto in brez truda. Toda kronična bolezen, ki v organizmu zaradi različnih vzrokov obstaja dolga leta, potrebuje čas, da organizem "zapusti".

Homeopatija je lahko zelo učinkovit sistem zdravljenja le, če so zahteve prilagojene realnosti: bolnik se ne bo predčasno nehal zdraviti (kar bi dejansko pomenilo neuspeh), med zdravljenjem pa bodo kompleksni naravni regulacijski procesi, ki jih homeopatsko zdravilo le spodbuja, imeli možnost v organizmu ustvariti red.

 

ALI STE VEDELI

Kje lahko kupim homeopatska zdravila? Jih lahko kupim pri vas?

Homeopatska zdravila so v Sloveniji naprodaj v določenih lekarnah od leta 2011 in sicer v  majhnih potencah, ki so namenjene samozdravljenju blagih težav. Zdravniki homeopati  uporabljamo pri svojem delu tudi večje in velike potence zdravil, brez katerih marsikatere resnejše kronične bolezni ne bi bilo možno pozdraviti.

pikaVeč

.

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate? Ali želite prebrati podrobne informacije... Več o tem v Pravnem obvestilu.

Sprejemam piškote te spletne strani.

EU Cookie Directive Module Information