naročanje: 01 23 29 234
  narocanje@hck.si
linija
svetovanje: 041 757 703
to, sr, če 7:00-8:00 

Kako prepoznam pravega zdravnika homeopata?

Pravi homeopat predpiše vedno samo eno zdravilo.

V Sloveniji mora imeti diplomo medicinske fakultete. Po svetu (npr. v Nemčiji t. i. Heilpraktiker) je tudi nekaj dobrih homeopatov laikov, ki so končali več tisoč ur predpisanega homeopatskega in medicinskega izobraževanja ter opravili zahteven državni izpit.

Poznavanje medicine je namreč tesno povezano s prepoznavanjem bolezenskih simptomov. Le medicinsko dobro izobražen človek lahko predpiše ustrezno vrsto zdravljenja in ugotovi, ali so vzrok njegovih zdravstvenih težav funkcionalne motnje ali je okvara degenerativna oz. je organ že prenehal delovati. Samo medicinsko izobražen človek lahko zato bolniku svetuje, ali je za njegovo bolezensko stanje primerno homeopatsko zdravljenje, kombinacija alopatskega in homeopatskega zdravljenja ali pa samo alopatsko (npr. kirurški poseg, vbrizgavanje inzulina, dializa ipd.).

Zakaj pravi homeopat predpiše vedno samo eno zdravilo? Vsako homeopatsko zdravilo, ki se ga je preizkusilo na zdravih prostovoljcih, povzroči pojav določenih simptomov. Zdravnik homeopat v skladu z načelom podobnosti predpiše bolniku tisto homeopatsko zdravilo, ki "pokriva" prav tiste simptome, ki so značilni za določeno homeopatsko zdravilo. To bo namreč sprožilo avtoregulacijske procese v telesu, ki bodo pripeljali do bolnikove ozdravitve.

Poleg tega pa preizkusi, v katerih bi preizkušali delovanje več homeopatskih zdravil hkrati, niso bili opravljeni. Tovrstna uporaba homeopatskih zdravil zato ni homeopatska in se ji je dobro izogibati.

 

 

ALI STE VEDELI

Koliko stane homeopatsko zdravljenje?

Homeopatsko zdravljenje stane v prvem letu manj kot ena kava na dan, pozneje pa še manj.
Pri primerjavi cen je treba ugotoviti ceno zdravljenja na leto in ne primerjati cen za posamezen obisk (nekdo ima lahko nominalno pol nižje cene, a ker naroča trikrat pogosteje, je v resnici za 50 odstotkov dražji).

pikaVeč

.

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate? Ali želite prebrati podrobne informacije... Več o tem v Pravnem obvestilu.

Sprejemam piškote te spletne strani.

EU Cookie Directive Module Information