naročanje: 01 23 29 234
  narocanje@hck.si
linija
svetovanje: 041 757 703
to, sr, če 7:00-8:00 

Literatura

V dvestoletni zgodovini homeopatije je nastalo veliko zelo kakovostnih del. Francis Treuherz, največji zasebni zbiralec homeopatske literature v Veliki Britaniji in ene največjih v svetovnem merilu, ima v lasti okoli 7000 del. Ne glede na to, da je veliko najboljših del nastalo v 19. stoletju, so še vedno osnovno študijsko in delovno gradivo, brez katerega bi bilo učenje homeopatije in delo z bolniki nemogoče.

Homeopatsko literaturo delimo na naslednja področja (po J. Winstonu, The Heritage of Homeopathic Literature):

homeopatska teorija
(po Winstonu "Principles")

materija medika
: znanost o homeopatskih zdravilih

repertoriji
: indeksi homeopatskih zdravil, v katerih so na različne načine urejeni simptomi; so osnovna referenčna literatura za delo zdravnikov homeopatov v klinični praksi (zdaj obstajajo tudi v obliki računalniških programov, npr. Radar, Encyclopedia Homeopathica, MacRepertory)

zdravljenje: homeopatsko zdravljenje različnih bolezni

priročniki za družinsko/domačo uporabo: s temi priročniki si laiki lahko pomagajo izbirati najbolj primerna homeopatska zdravila za zdravljenje blagih akutnih bolezni

veterinarski priročniki: za delo na področju veterine

anatomija, patologija, diagnoza

farmakologija: literatura o farmakologiji homeopatskih zdravil - postopek priprave po navodilih v  farmakopejah in druge informacije, pomembne za farmacevte

laična literatura

kritična dela o homeopatiji


zgodovina homeopatije


biografije zdravnikov homeopatov


strokovne revije


Kdor bi želel prebrati še danes zelo aktualen klasičen članek o homeopatski literaturi dr. Benjamina Woodburyja (1931), si ga lahko (v angleščini) prebere na spletnem naslovu: http://www.wholehealthnow.com/books/benjamin-woodbury.html#begin

 

 

ALI STE VEDELI

Predvidevam, da se lahko zdravnik homeopat zmoti in predpiše napačno zdravilo, ki povzroči določene bolezenske simptome. Ali lahko v takem primeru dodatno zbolim oz. ali bo to zdravilo povzročilo še večji nered v mojem organizmu?

Pravimo, da obstaja le napačno zdravljenje, ne pa napačen predpis homeopatskega zdravila. Zdravljenje je pogosto možno začeti z več zdravili, vendar pa zdravnik homeopat vedno izbere le eno, tisto, za katero presodi, da je v določenem trenutku najprimernejše. Glede na bolnikov odziv pa se pacienta pozneje zdravi bodisi z istim zdravilom v isti ali drugačni potenci in/ali količini bodisi z drugim zdravilom (gl. tudi O homeopatiji: Potek zdravljenja).

pikaVeč

.

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate? Ali želite prebrati podrobne informacije... Več o tem v Pravnem obvestilu.

Sprejemam piškote te spletne strani.

EU Cookie Directive Module Information